14:21 20.08.2019

Мінрегіон посилює норми пожежної безпеки в готелях із 1 жовтня

2 хв читати
Мінрегіон посилює норми пожежної безпеки в готелях із 1 жовтня

 Оновлені державні будівельні норми (ДБН) щодо підвищення вимог пожежної безпеки в готелях набудуть чинності з 1 жовтня 2019 року, повідомила прес-служба заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Льва Парцхаладзе.

"…У нових нормах щодо проектування готелів ми передбачили низку сучасних рішень для посилення обов'язкової пожежної безпеки в них (у готелях - ІФ). Зокрема, вводимо можливість використання ефективних систем пожежогасіння тонкорозпиленою водою, а також сучасних систем раннього виявлення загроз та надзвичайних ситуацій. Норми почнуть діяти вже з жовтня", - наведено в повідомленні слова Парцхаладзе.

Згідно з оновленими нормами, системи пожежогасіння в готелях мають встановлювати відповідно до ДБН "Системи протипожежного захисту", а під'їзд пожежних машин до будівель слід передбачати згідно з нормами "Планування і забудова територій".

При цьому в ДБН встановлено вимоги до вогнестійкості будівель, а також кількості поверхів і площ протипожежних відсіків.

Норма також дозволяє розміщувати готелі на 1-3 поверхах громадських і житлових будівель I-III ступенів вогнестійкості за умови відокремлення їх у протипожежний відсік з окремими шляхами евакуації.

Зміни до ДБН "Готелі" розроблені фахівцями ПАТ "КиївЗНДІЕП".

Як повідомлялося, ДБН також містить рекомендацію щодо проектування підключення до швидкісного інтернету і телебачення в готельних номерах і місцях загального користування, про встановлення електронних систем доступу в нових і реконструйованих готелях, а також скасовує низку застарілих вимог.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА