16:04 21.08.2019

В Івано-Франківській області лісники побили працівників національного природного парку

2 хв читати
В Івано-Франківській області лісники побили працівників національного природного парку

Працівників Гуцульського національного природного парку (Івано-Франківська область ) побили лісники держпідприємства "Кутське лісове господарство", повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Мінекології закликало Державне агентство лісових ресурсів і правоохоронні органи відреагувати на цей факт.

"20 серпня робоча група Державної екологічної інспекції України (Державна природоохоронна служба) розпочала перевірку фактів незаконного вирубування лісу ДП "Кутське лісове господарство" і Пістинської сільської ради на природно-заповідних територіях, що перебувають у постійному користуванні НПП "Гуцульщина", - повідомили в середу в прес-службі міністерства.

Проте, зазначено в інформації, під час виїзду на території Пістинської сільської ради Косівського району здійснити перевірку група не змогла.

"Деякі працівники Кутського лісгоспу... (близько 50 осіб) із застосуванням фізичної сили до працівника НПП перешкоджали комісії пройти на територію і чинили тиск, не допускаючи екоінспекторів до виконання своїх обов'язків", - розповіли в Мінекології.

На місце події було викликано поліцію. Про факт побиття начальника відділу державної охорони НПП "Гуцульщина" Андрія Матійчука та примушування екоінспекторів виконувати неуповноважені дії було повідомлено працівників косівського відділу поліції ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області.

"Міністерство екології та природних ресурсів України закликає Державне агентство лісових ресурсів України і правоохоронні органи відреагувати на факт побиття працівників НПП і перешкоджання комісії Держекоінспекції України (Державна природоохоронна служба) здійснювати професійні обов'язки та вжити негайних заходів щодо зловживання службовим становищем працівниками ДП "Кутський лісгосп", - йдеться в повідомленні.

При цьому в Мінекології стверджують, що представники ДП "Кутський лісгосп" постійно зухвало здійснюють незаконну рубку території національного природного парку.

"Не зупиняє їхньої неправомірної діяльності і низка відкритих кримінальних проваджень, рішення суду про припинення рубок на території Пістинської сільської ради і кілька інших судових процесів. Національний парк визнано потерпілим у цих процесах. Міністерство екології та природних ресурсів України направило десятки листів до правоохоронних органів усіх рівнів із вимогою розібратися в незаконній діяльності ДП "Кутський лісгосп", - додали в міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА