16:47 23.08.2019

Правоохоронці викрили керівництво низки шахт у привласненні понад 1,5 млрд грн держкоштів - СБУ

1 хв читати
Правоохоронці викрили керівництво низки шахт у привласненні понад 1,5 млрд грн держкоштів - СБУ

Служба безпеки України викрила керівництво кількох державних вугільних шахт у розкраданні понад 1,5 млрд грн державного бюджету за допомогою процедури державних закупівель.

Як повідомив у п'ятницю прес-центр СБУ, встановлено, що у 2016-2019 роках посадові особи ПАТ "Лисичанськвугілля", ДП "Мирноградвугілля", ДП "Шахта ім.Сургая", ДП "Первомайськвугілля" і ДП "Шахтоуправління "Південнодонбаське №1" організували механізм розкрадання коштів підприємств через процедуру держзакупівель.

Керівництво підприємств "прописувало" умови проведення тендерів шахтного устаткування під наперед визначених переможців - підконтрольні фірми-прокладки. Потім підприємствам було перераховано понад 500 млн грн, які з використанням фінансових інструментів розподілялися між організаторами та учасниками протиправної схеми.

Правоохоронці задокументували, що обладнання, необхідне для сталого функціонування шахт, не оновлювалося, лише час від часу ремонтувалося. За висновком фахівців, унаслідок цього значно знижувалася ефективність роботи підприємств і створювалися загрози життю і здоров'ю працівників.

У рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України триває документування протиправної діяльності посадових осіб державних підприємств вугільної промисловості.

Тривають обшуки та інші слідчі дії для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА