Події

Окружний адмінсуд Києва призупинив ліквідацію УПЦ-КП

Окружний адміністративний суд Києва заборонив ліквідацію Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ-КП) до розгляду по суті її позову до Міністерства культури України.

"Сьогодні, 4 вересня 2019 року, Окружний адміністративний суд м.Києва повністю задовольнив заяву адвокатів Київської патріархії УПЦ-КП з забезпечення ... позову", - повідомляє прес-служба УПЦ-КП у середу.

В скан-копії рішення суду, оприлюдненому на сайті УПЦ-КП, зазначається, що Яременку Олегу Васильовичу (митрополиту Черкаському Православної церкви України (ПЦУ) Іоанну), як голові комісії з припинення або ліквідації УПЦ-КП і іншим особам за його дорученням, заборонено здійснювати будь-які дії щодо розпорядження та управління майном УПЦ-КП і здійснювати будь-які дії, спрямовані на ліквідацію УПЦ КП, до набрання рішенням у даній справі законної сили.

Як повідомлялося, в кінці липня 2019 року Окружний адміністративний суд м.Києва відкрив провадження за позовом УПЦ-КП до Міністерства культури України про скасування наказу, в частині, де зазначено, що втратили чинність, накази Міністерства про реєстрацію в новій редакції Статуту релігійної організації "Київської патріархії Української православної церкви".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ