11:38 13.09.2019

ВР звільнила всіх членів Центрвиборчкому

2 хв читати
ВР звільнила всіх членів Центрвиборчкому

Верховна Рада підтримала подання президента України Володимира Зеленського на дострокове звільнення всіх 16 членів Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення підтримав 341 народний депутат на пленарному засіданні парламенту в п'ятницю за 300 мінімально необхідних голосів для його ухвалення.

Голоси "за" віддали 244 члени фракції "Слуга народу", 33 - фракції "Опозиційна платформа - За життя", 20 - "Батьківщини", 19 - "За майбутнє" і 29 позафракційних парламентаріїв.

Фракції "Європейська солідарність" і "Голос" не дали жодного голосу на підтримку такого рішення.

Проти звільнення членів ЦВК проголосував 41 народний депутат, двоє - утрималися, 19 - не голосували.

Отже, парламент звільнив Аллу Басалаєву, Наталію Бернацьку, Михайла Вербенського, Олега Діденка, Андрія Євстігнєєва, Ірину Єфремову, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Катерину Махніцьку, Віталія Плукаря, Євгенія Радченка, Тетяну Сліпачук, Леонтія Шипілова, Тетяну Юзькову.

Загалом, згідно із законодавством, ЦВК України складається із 17 членів, одне місце залишалося вакантним.

У вересні 2018 року Верховна Рада внесла зміни до законодавства, збільшивши кількісний склад Центральної виборчої комісії з 15 до 17 членів.

Після цього парламент призначив 14 нових членів ЦВК. Усі фракції та групи Верховної Ради VIII скликання делегували своїх представників, за винятком "Опозиційного блоку". Усі вищеназвані члени Центрвиборчкому, за винятком Діденка і Махніцької, були призначені у вересні минулого року.

10 вересня 2019 року президент України вніс до парламенту подання про звільнення всіх членів ЦВК. 11 вересня Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту підтримати його. Для ухвалення такого рішення ВР необхідно щонайменше 300 голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА