Події

Українські моряки завершили підготовку в США для служби на катерах класу "Island"

Підготовка 32 моряків Військово-морських сил Збройних сил України зі складу екіпажів патрульних катерів "Слов'янськ" і "Старобільськ" (клас "Island") в США завершилася, повідомляють в українському посольстві в цій країні.

"32 українських моряки закінчили підготовку в США для служби на катерах класу Island -" Слов'янськ "і" Старобільськ ". Чудовий приклад стратегічного партнерства України і США. Тепер кораблі разом з екіпажами готові збільшити сили ВМС України на захисті морської безпеки", - йдеться в акаунті посольства України в США в соцмережі Твіттер.

Як повідомлялося, 27 вересня 2018 року на військово-морській базі в Балтіморі (штат Меріленд, США) в присутності п'ятого президента України Петра Порошенка і віце-адмірала Берегової охорони США Майкла Макаллістера відбулася урочиста церемонія передачі двох катерів класу "Island" ("Айленд") Військово-морським силам Збройних сил України.

Меморандум про передачу Україні патрульних катерів USCGC Cushing (WPB-1321) і USCGC Drummond (WPB-1323) підписали командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко і віце-адмірал Берегової охорони США М.Макаллістер.

Cushing і Drummond після виведення зі складу Берегової охорони США в 2017 році перебували в законсервованому стані. Останній доковий ремонт Cushing відбувся в 2014 році, а Drummond - в 2012 році. Drummond також раніше пройшов модернізацію за програмою "МЕР", в ході якої додатково до загального обсягу ремонтних робіт (доковий ремонт, поточний ремонт пристроїв, механізмів і систем) було проведено оновлення низки ключових вузлів, а також замінені на більш сучасні ключові системи катера.

Після передачі патрульних катерів українським ЗСУ вони отримали назви і бортові номери - "Слов'янськ" (P191) і "Старобільськ" (P190).

Підготовка українських екіпажів цих катерів спочатку проходила в Україні, після цього моряки були відправлені в США для проходження десятитижневого курсу підготовки на базі Морського інституту технологій і аспірантури (MITAGS) місто Лінтікум (США).

Прибуття "Старобільська" і "Слов'янська" в Україну очікується восени цього року, - катери будуть транспортовані до Одеси.

Катери класу "Island" в своїй базовій комплектації мають водотоннажність 168 тонн, довжину- 34 м, ширину - 6,4 м. Розвивають швидкість до 29,5 вузлів. Команда за нормативами США складається з 16 осіб, серед них, два офіцери. З озброєння у катера є 25-мм гармата і два кулемети. Катери оснащені РЛС загального виявлення AN / SPS-73 і 5,4 м оглядовим човном "Zodiak Hurricane 540".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ