19:07 15.09.2019

У Станиці Луганській ведеться асфальтування дороги з відновлюваного мосту до КПВВ

2 хв читати
У Станиці Луганській ведеться асфальтування дороги з відновлюваного мосту до КПВВ

У районі смт Станиця Луганська Луганської області триває відновлення зруйнованого мосту через Сіверський Донець, зокрема, здійснюється асфальтування дороги від мосту в напрямку контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду, повідомляється на офіційному сайті президента України в неділю.

"Уранці в неділю, 15 вересня, в місця, де проводить роботи ТОВ "Укртрансміст", прибули два вантажні автомобілі зі щебенем. Станом на 11:00 заасфальтовані майже 300 метрів з 750-ти правого боку дороги в напрямку мосту. Також уранці завершено асфальтування лівої частини дороги", - йдеться в повідомленні.

Крім того, продовжують роботу піротехніки. О 12:00 співробітники ДСНС обстежили частину території прилеглої лісопосадки в напрямку мосту, були виявлені 32 небезпечних предмети. Всього розміновано 1,25 га ґрунтової дороги в ліс, понад гектар технологічної дороги, 1,37 га з правого боку і 1,35 га з лівого боку вздовж дороги і більше 2 га ділянки місцевості біля мосту в радіусі 125 м.

Згідно з графіком, до 11 жовтня 2019 року планується встановити тимчасову (обхідну) переправу, а до 27 листопада - відкрити основний міст.

"Відновлення мосту через р. Сіверський Донець в районі Станиці Луганської є частиною міжнародних зобов'язань України для поліпшення гуманітарної ситуації на лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський в рамках робочої поїздки до Луганської області 7 липня відвідав смт Станиця Луганська і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування і який планується відновити за умови дотримання перемир'я.

31 липня на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі сторони домовилися про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня.

24 серпня українська сторона почала демонтаж фортифікаційних споруд біля зруйнованого мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській.

2 вересня українська сторона демонтувала останню фортифікаційну споруду, розташовану в районі КПВВ "Станиця Луганська", і заявила про готовність до початку робіт безпосередньо на зруйнованій ділянці мосту в Станиці Луганській. Водночас зазначається, що з непідконтрольного українському уряду боку демонтаж споруд, необхідний для будівництва мосту, не було здійснено.

Після цього українська сторона почала підготовчі роботи з обладнання майданчика для установки важкої будівельної техніки у зруйнованій частині мосту. Оперативно-піротехнічний підрозділ ДСНС проводив роботи з обстеження ділянки місцевості для організації дороги - технологічного під'їзду до зруйнованої частини мосту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА