19:07 15.09.2019

У Станиці Луганській ведеться асфальтування дороги з відновлюваного мосту до КПВВ

2 хв читати
У Станиці Луганській ведеться асфальтування дороги з відновлюваного мосту до КПВВ

У районі смт Станиця Луганська Луганської області триває відновлення зруйнованого мосту через Сіверський Донець, зокрема, здійснюється асфальтування дороги від мосту в напрямку контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду, повідомляється на офіційному сайті президента України в неділю.

"Уранці в неділю, 15 вересня, в місця, де проводить роботи ТОВ "Укртрансміст", прибули два вантажні автомобілі зі щебенем. Станом на 11:00 заасфальтовані майже 300 метрів з 750-ти правого боку дороги в напрямку мосту. Також уранці завершено асфальтування лівої частини дороги", - йдеться в повідомленні.

Крім того, продовжують роботу піротехніки. О 12:00 співробітники ДСНС обстежили частину території прилеглої лісопосадки в напрямку мосту, були виявлені 32 небезпечних предмети. Всього розміновано 1,25 га ґрунтової дороги в ліс, понад гектар технологічної дороги, 1,37 га з правого боку і 1,35 га з лівого боку вздовж дороги і більше 2 га ділянки місцевості біля мосту в радіусі 125 м.

Згідно з графіком, до 11 жовтня 2019 року планується встановити тимчасову (обхідну) переправу, а до 27 листопада - відкрити основний міст.

"Відновлення мосту через р. Сіверський Донець в районі Станиці Луганської є частиною міжнародних зобов'язань України для поліпшення гуманітарної ситуації на лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський в рамках робочої поїздки до Луганської області 7 липня відвідав смт Станиця Луганська і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування і який планується відновити за умови дотримання перемир'я.

31 липня на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі сторони домовилися про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня.

24 серпня українська сторона почала демонтаж фортифікаційних споруд біля зруйнованого мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській.

2 вересня українська сторона демонтувала останню фортифікаційну споруду, розташовану в районі КПВВ "Станиця Луганська", і заявила про готовність до початку робіт безпосередньо на зруйнованій ділянці мосту в Станиці Луганській. Водночас зазначається, що з непідконтрольного українському уряду боку демонтаж споруд, необхідний для будівництва мосту, не було здійснено.

Після цього українська сторона почала підготовчі роботи з обладнання майданчика для установки важкої будівельної техніки у зруйнованій частині мосту. Оперативно-піротехнічний підрозділ ДСНС проводив роботи з обстеження ділянки місцевості для організації дороги - технологічного під'їзду до зруйнованої частини мосту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА