15:52 16.09.2019

У Маріуполі на порозі квартири застрелили бойовика, за інформацією ЗМІ, він був під домашнім арештом

2 хв читати
У Маріуполі на порозі квартири застрелили бойовика, за інформацією ЗМІ, він був під домашнім арештом

28-річного раніше судимого маріупольця вбили на порозі його квартири, повідомила поліція Донецької області.

"Відомо, що постраждалого притягували до відповідальності за участь у незаконних збройних формуваннях", - наголошується в повідомленні.

Попередньо встановили, що близько 11:30 невідомі подзвонили в двері квартири, а коли людина відкрила - застрелили її.

Попередня кваліфікація події - умисне вбивство (частина 1 стаття 115 Кримінального кодексу).

Правоохоронці вживають заходів для встановлення та затримання підозрюваного.

Водночас, як повідомляє сайт міста Маріуполя "0629" із посиланням на власні джерела, убитим є бойовик "ДНР" Роман Джумаєв, котрий перебував під домашнім арештом та брав участь у штурмі Донецького аеропорту і Дебальцевого.

"Невідомі подзвонили в двері квартири, де жив Роман Джумаєв, і розстріляли його в упор. За даними медиків, на тілі виявлено численні вогнепальні поранення. Чоловік помер до приїзду "швидкої". За попередньою інформацією, в бойовика вистрілили сім разів", - йдеться в інформації.

За даними видання, уродженцю Маріуполя Джумаєву було 28 років. У 2014 році він приїхав до Донецька й вступив до лав бойовиків "ДНР", брав участь у штурмі Донецького аеропорту і Дебальцевого. Влітку 2015 року через Росію виїхав до Білорусі, де працював менеджером, через деякий час переїхав до РФ.

"У руки українських силовиків бойовик потрапив у вересні 2017 року, коли через Мар'їнку намагався в'їхати в Україну, щоб провідати родичів. Джумаєва обвинувачували в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи організації - ІФ ). Йому загрожувало від восьми до 15 років позбавлення волі. Суд за цим фактом ще триває. Останнє засідання відбулося на початку серпня. Жовтневий районний суд змінив запобіжний захід підозрюваному на домашній арешт", - повідомляє сайт міста Маріуполя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА