17:30 16.09.2019

Офіційна церемонія відкриття масштабних багатонаціональних навчань "Rapid Trident-2019" відбулася на Львівщині

4 хв читати
Офіційна церемонія відкриття масштабних багатонаціональних навчань "Rapid Trident-2019" відбулася на Львівщині

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (Львівська обл.) у понеділок відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ "Rapid Trident-2019" ("Стрімкий тризуб-2019").

Як повідомляється на сторінці Генштабу ЗСУ в соцмережі Facebook, у цьому році до проведення навчань залучено безпрецедентну кількість військовослужбовців - понад 3,5 тис. осіб із 14 країн світу. Крім України та США, до навчання залучено військовослужбовців із Канади, Болгарії, Грузії, Італії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії. Найбільші іноземні контингенти - від армій США та Канади. Загалом майже 500 осіб.

Україна (більше ніж 3 тис. осіб) представлена військовослужбовцями однієї з гірничо-штурмових бригад Сухопутних військ ЗСУ, військовослужбовцями ЛитПолУкрбригу, оперативною групою цивільно-військового співробітництва ЗСУ, підрозділами РХБ захисту та оперативного забезпечення, батальйонно-тактичною групою МВС, до якої увійшли військовослужбовці Нацгвардії, Держприкордонслужби, Нацполіції, ДСНС, Управління держохорони, та Військової служби правопорядку ЗС України.

"Переважна більшість українських військовослужбовців мають досвід участі у бойових діях у районі проведення АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей. Крім того, до командно-штабної фази навчання залучаються українські армійці зі складу багатонаціональної литовсько-польсько-української бригади, яка була створена у 2014 році", - йдеться в повідомленні.

Навчання передбачають проведення командно-штабної та польової фаз, під час яких керівний склад та офіцери штабу багатонаціональних підрозділів ланки "батальйон-бригада" тренуватимуться у спільному плануванні та проведенні операцій. Особовий склад підрозділів відпрацьовуватиме тактичні елементи, спрямовані на виконання завдань за призначенням, з урахуванням досвіду протистояння гібридним формам збройної агресії.

В інформації зазначається, що командно-штабна фаза "Rapid Trident-2019" проводиться за допомогою систем імітаційного моделювання, тобто, потужних комп'ютерів та унікального програмного забезпечення, які дозволяють моделювати дії своїх підрозділів і умовного противника в єдиному віртуальному просторі в режимі реального часу.

"Для проведення навчання залучено понад шість сотень одиниць автомобільної техніки та бойових броньованих машин різного класу, а також чотири гелікоптери Мі-8 бригади армійської авіації, які виконуватимуть у рамках навчання широкий спектр завдань: від медичної евакуації, до висадки десанту. Передбачається виконання вправ бойових стрільб. Крім того, для підвищення реалістичності маневрів у рамках проведення польової фази застосовуватимуться сучасні системи імітації бойової стрільби MILES", - йдеться в повідомленні.

Метою "Rapid Trident-2019" є підвищення рівня сумісності між підрозділами та штабами ЗС України, США, інших держав-членів і партнерів НАТО.

Нинішні навчання проходитимуть також з урахуванням діяльності Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - "Україна" (JMTG-U), спрямованої на підготовку українських військовослужбовців різних військових спеціальностей за стандартами НАТО із залученням інструкторів з США, Канади, Великої Британії, Литви, Естонії та Польщі. Крім того, в рамках навчань відбудеться оцінювання НАТО першого рівня двох українських підрозділів: роти РХБЗ та роти оперативного забезпечення на предмет сумісності та відповідності стандартам Північноатлантичного альянсу.

"Під час проведення "Rapid Trident-2019" відбудеться також спеціальний вишкіл для фахівців цивільно-військового співробітництва - порівняно нової структури у Збройних силах України, яка активно розвивається та має активне застосування під час бойових дій", - наголошується в повідомленні.

Від української сторони співкерівником навчань призначено заступника командувача - начальника Управління підготовки оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗС України полковника Олександра Жакуна, від Збройних сил США - полковника Тімоті Клівленда.

"Навчання рівня бригади є наймасштабнішим у Україні. Це показник спільних можливостей сумісності між арміями України, США, країнами-членами та партнерами НАТО. У цей непростий для нашої країни час ваша підтримка є вкрай важливою для всіх українців. Досвід наших іноземних колег є надзвичайно цінним для ЗС України. Водночас, я маю сподівання, що й наші партнери з інших країн зможуть перейняти досвід воїнів Українського війська, отриманий нами під час захисту своєї Батьківщини на сході України. Адже мета у нас одна — захищати, обороняти та створювати мир", - зазначив Жакун.

Багатонаціональні навчання "Rapid Trident-2019" відбуваються на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (с. Старичі, Яворівський район, Львівська область) у період із 13 до 28 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

Унаслідок атаки безпілотників у Кам'янському є постраждалий

Ворог атакував безпілотниками низку об'єктів критичної інфраструктури Дніпропетровської області

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА