19:11 16.09.2019

У посольстві США висловлюють жаль із приводу насильства на минулому Марші рівності у Харкові, але відзначають зусилля правоохоронців

1 хв читати
У посольстві США висловлюють жаль із приводу насильства на минулому Марші рівності у Харкові, але відзначають зусилля правоохоронців

У посольстві США в Україні висловлюють жаль у зв’язку з насильством, що мало місце під час Маршу рівності, який відбувся у Харкові у неділю, але відзначають зусилля правоохоронців щодо захисту свобод учасників заходу.

"Всі люди заслуговують на рівноправне та поважливе ставлення до себе. Нас засмучує насильство під час заходу, але ми цінуємо зусилля правоохоронців задля захисту основних свобод учасників прайду", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в мікроблозі посольства в соцмережі Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, 15 вересня на площі Свободи в Харкові відбувся марш рівності "ХарьківПрайд", в якому взяли участь майже 2 тисячі осіб. До забезпечення порядку залучили понад 2,5 тисячі правоохоронців.

Одночасно з маршем рівності в Харкові відбувалося кілька акцій "за сімейні цінності". Після масових акцій у центрі міста відбулося кілька сутичок. Одна з них, на вулиці Римарській, - між поліцією і організаторами акцій "за сімейні цінності", представниками місцевих націоналістичних організацій "Фрайкор", "Традиція і порядок".

Під час конфлікту в сторону поліцейських розпилили сльозогінний газ. Двоє правоохоронців дістали травм. З місця конфлікту до поліції доправили 17 осіб.

Увечері поліція затримала трьох учасників конфлікту, їм готується повідомлення про підозру за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА