19:35 16.09.2019

У Києві відкрили оновлені скляні елементи пішохідно-велосипедного мосту

2 хв читати
У Києві відкрили оновлені скляні елементи пішохідно-велосипедного мосту

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в понеділок увечері після поновлення було відкрито скляні елементи пішохідно-велосипедного мосту, що з'єднує парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів.

"Друзі! Сьогодні під вечір зняли огородження і відкрили оновлені скляні елементи пішохідно-велосипедного мосту. Трохи хвилююся... Сподіваюся, обійдеться без екстремальних інцидентів. І краса, що створена, радуватиме киян та туристів, які відвідують нашу гарну локацію", - написав Кличко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок увечері.

Мер Києва також оприлюднив відеоролик зняття огороджень із його участю.

Як повідомлялося, 25 травня 2019 року мер Києва Віталій Кличко відкрив пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів. Активне будівництво об'єкта тривало п’ять місяців. Над зведенням мосту працювали майже тисяча будівельників і фахівців.

Довжина мостового переходу - майже 212 метрів, виконаний він із бетону і скла. Покриття - з гусасфальту. Вага металоконструкцій - 460 тонн. Тільки центральна частина мосту (довжиною 63 метри) важить 125 тонн. Її піднімали і встановлювали три доби. Міст спирається на чотири опори - дві проміжні, на яких він змінює напрямок, і дві опори з обох боків мосту. Висота найвищої опори 32 метри, найнижчої - 22 метри.

Вартість будівництва самого моста - 275 млн грн. "Усі витрати будуть перевірені, як ми це робимо на інших об'єктах. І Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, і Контрольно-ревізійним управлінням", - підсумував мер.

Водночас із дня відкриття мосту його скляні секції вже не один раз було пошкоджено, регулярно, внаслідок умисних дій громадян (як в'їзд чоловіка на пішохідно-велосипедний міст на спортивному мотоциклі із зупиненням на одному зі стекол) або актів вандалізму. Усі пошкодження досить оперативно відновлювалися зусиллями комунальних служб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА