10:01 17.09.2019

Аваков: Підпал будинку Гонтаревої - неприпустимий кримінальний тиск, поліція зробить усе для пошуку злочинця

2 хв читати
Аваков: Підпал будинку Гонтаревої - неприпустимий кримінальний тиск, поліція зробить усе для пошуку злочинця

 Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розцінює підпал будинку екс-голови Національного банку України Валерії Гонтаревої як кримінальний тиск на неї та заявляє, що поліція докладе максимум зусиль для пошуку зловмисника.

"Нічний підпал будинку Гонтаревої - неприпустимий прояв кримінального тиску. Той, хто замовив і виконав це у момент прибуття місії МВФ в Україну, не просто підпалювач, він - ворог, який шкодить своїй державі. Поліція розслідує цю справу і докладе всіх зусиль для пошуку злочинця", - написав Аваков у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у вівторок.

Відділ комунікації поліції Київської області повідомляє, що до вересня поточного року територія домоволодіння Гонтаревої перебувала під охороною шести працівників, однак на момент виникнення пожежі на місці перебував лише один охоронець. Уночі він почув сторонній шум, коли вийшов на подвір'я, побачив загоряння покрівлі будинку.

Під час перегляду записів із камер відеоспостереження виявлено, що близько 3:00 ночі невідомий, підозрюваний зараз у скоєнні підпалу, перелазив через паркан домоволодіння.

"Поліція з'ясовує всі обставини загоряння та вживає заходів із пошуку та встановлення особи, яка вчинила знищення майна. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Раніше вранці у вівторок Гонтарева повідомила, що будинок її родини в с. Гореничах Києво-Святошинського району Київської області було спалено в ніч на вівторок унаслідок підпалу. "Кинули бляшанку із запальною сумішшю через паркан. Будинок повністю згорів. Пожежникам не вдавалося його навіть загасити", - заявила вона

Як відомо, машину невістки екс-голови НБУ в ніч на 5 вересня облили бензином і спалили перед її будинком в центрі Києва.

12 вересня правоохоронці здійснювали обшуки за місцем прописки Гонтаревої в квартирі її сім'ї в Києві.

Гонтарева, яка зараз перебуває на лікуванні в госпіталі в Лондоні після наїзду на неї автомобіля, вважає ці дві події пов'язаними та заявила, що від вербальних загроз її противники перейшли до реальних дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА