13:03 17.09.2019

Екс-нардепів Вілкула та Колєснікова заочно відпустили на поруки

2 хв читати
Екс-нардепів Вілкула та Колєснікова заочно відпустили на поруки

Народних депутатів Верховної Ради минулого VIII скликання фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова рішенням суду відпустили на поруки, повідомляє ТСН у вівторок.

"Обох колишніх народних обранців прокуратура просила взяти під арешт. Але Жовтневий суд Дніпра вирішив відпустити їх на поруки. Засідання раптово призначили напередодні ввечері. Інформація про дату і час ретельно приховувалася від преси", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, обом екс-нардепам оголосили підозру ще 5 вересня, після чого було розпочато їхній розшук. Інформації про затримання будь-кого з них відтоді не було.

25 травня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула та Колєснікова.

Стосовно Колєснікова, слідство встановило, що перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, він вчинив "певні дії", внаслідок чого стало можливим відчуження об'єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Осади" в Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м, що завдало державі збитків у розмірі понад 16 млн грн.

Вілкул, будучи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, протягом 2011-2012 рр. видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді - із земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району. Крім того, він видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, що перебували у власності ТОВ "Арт Ленд", із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

17 вересня 2018 року Луценко вніс до ВР нові подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула та Колєснікова. 8 жовтня парламентський комітет з питань регламенту розглянув ці подання, після чого ці питання було винесено до сесійної зали і розглянуто 16 жовтня.

За словами екс-генпрокурора, Вілкула та Колєснікова тоді взяли під захист Регламентний комітет і Верховна Рада, не давши дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності. І лише після втрати ними депутатського статусу 5 вересня 2019 року їм оголошено підозри і розпочато процедуру розшуку.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області повідомила, що 5 вересня Колєснікову було оголошено підозру в кримінальному провадженні, що розслідується за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА