Події

НБУ заявив про неприпустимість системних атак на Гонтареву

Правління Національного банку України (НБУ) заявило про неприпустимість цілеспрямованих системних атак на екс-главу центробанку Валерію Гонтареву.

"Це вже не низка інцидентів, це - терор. Його мета – залякати реформаторів, минулих і теперішніх, паралізувати нашу діяльність, змусити нас мовчати", - йдеться в заяві центробанку, розміщеній на його сайті.

"Ми не будемо мовчати. Адже це – пряма і неприхована загроза демократії та реформам, від яких залежить майбутнє України та добробут громадян... Це загроза кожному громадянину, його конституційним правам і свободам, гарантом захисту яких має бути держава. І нарешті, це повна руйнація моральних цінностей демократичного суспільства на користь терору", - наголошується в заяві.

Її автори наголошують, що правоохоронні органи мають невідкладно забезпечити проведення неупередженого прискореного розслідування серії атак на екс-главу центробанку.

"Ми вимагаємо дій. Правоохоронні органи повинні невідкладно забезпечити проведення неупередженого прискореного розслідування цієї серії атак, а також правопорушень власників та акціонерів неплатоспроможних банків, інформацію про які Національний банк раніше передав до правоохоронних органів", - ідеться в заяві.

Уранці у вівторок Гонтарева повідомила, що будинок її родини в с. Гореничі Києво-Святошинського району Київської області було спалено вночі внаслідок підпалу.

Машину невістки екс-глави НБУ в ніч на 5 вересня облили бензином і спалили перед її будинком у центрі Києва. Гонтарева, яка наразі перебуває на лікуванні в госпіталі в Лондоні після наїзду на неї автомобіля, вважає ці дві події пов'язаними й заявляє, що від вербальних погроз її противники перейшли до реальних дій.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розцінює підпал будинку екс-глави НБУ Гонтаревої як кримінальний тиск на неї та заявляє, що поліція докладе максимум зусиль для пошуку зловмисника.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ