20:58 17.09.2019

США виявили точні місця в Ірані, звідки атакували Саудівську Аравію

2 хв читати
США виявили точні місця в Ірані, звідки атакували Саудівську Аравію

США виявили точні місця на території Ірану, звідки по нафтових об'єктах в Саудівській Аравії були випущені більше 20 безпілотників і крилатих ракет, повідомляє у вівторок американська телекомпанія CBS з посиланням на високопоставленого представника адміністрації США.

За словами співрозмовника телекомпанії, місця пусків розташовані на півдні Ірану в північній частині Перської затоки.

При цьому представник адміністрації США зазначив, що протягом місяців системи протиповітряної оборони Саудівської Аравії "працювали" в сторону півдня для захисту від ракетних атак з боку єменських бойовиків-хуситів, тому вони були даремними проти ракет і безпілотників, що летіли з півночі. Одна ракета, стверджує CBS, пролетіла через повітряний простір Кувейту.

США працюють з низкою країн, аналізуючи дані, щодо цього нападу, які могли б сприяти в складанні судового позову щодо Ірану.

Група американських фахівців вже знаходиться в Саудівській Аравії на об'єктах, які зазнали нападу, і визначила типи випущених безпілотників і крилатих ракет.

Співрозмовник телекомпанії зазначив, що зібрані свідчення будуть використані для складання "переконливого судового позову", стосовно проведеної Іраном "комплексної і скоординованої атаки щодо Саудівської Аравії".

У ніч на 14 вересня підприємства Saudi Aramco, національної нафтової компанії Саудівської Аравії, піддалися атаці безпілотників. Зокрема, був атакований найбільший у світі комплекс підготовки нафти, розташований на сході країни. Це призвело до скорочення видобутку нафти в Саудівській Аравії вдвічі - на 5,7 млн барелів на добу.

Відповідальність за напад взяли на себе єменські повстанці-хусити, причому, згідно з їх заявами, в ході атаки вони використовували 10 безпілотників. Однак США засумнівалися в причетності хуситів і обвинуватили в тому, що трапилося, іранську владу.

Тегеран відкидає ці обвинувачення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА