Події

Профільний комітет ВР очікує від МОЗ аудиту ситуації в НІР, можливі кадрові рішення

Профільний комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування протягом двох тижнів очікує від Міністерства охорони здоров'я доповіді про проведення аудиту ситуації, що склалася в Національному інституті раку (НІР).

Таке рішення комітет ухвалив на засіданні у вівторок.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в комітеті, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька найближчим часом також може прийняти кадрові рішення щодо керівництва НІР.

Як повідомлялося, за інформацією Нацполіції України, у вівторок, 17 вересня, двом лікарям Інституту раку, котрі вимагали в онкохворих "винагороду" за безкоштовні ліки, повідомлено про підозру.

За інформацією Нацполіції, щоб отримати безкоштовні ліки, закуплені коштами держбюджету, медики вимагали від громадян "винагороду", зокрема й під виглядом благодійної допомоги. Так, суми за один курс хіміотерапії коливалися від 1,5 до 18 тис. грн.

Згідно з інформацією, наразі встановлено сімох потерпілих, які сплатили медикам майже 40 тис. грн. За результатами слідчо-оперативних заходів поки що встановлено причетність двох медиків до корупційних схем.

У Нацполіції поінформували, що прокуратура Києва також повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу.

Раніше 16 серпня під час проведення слідчо-оперативних заходів у Національному інституті раку правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання лікарями неправомірної вигоди у громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від суб'єктів господарювання за перемогу в процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків і медикаментів для потреб Інституту раку.

Під час проведення санкціонованих обшуків у службових приміщеннях Інституту раку й за місцем проживання фігурантів було вилучено документацію, що підтверджує причетність лікарів до протиправної діяльності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ