13:05 19.09.2019

Українці найбільше люблять поп-музику, класику та народну музику - соцопитування

2 хв читати
Українці найбільше люблять поп-музику, класику та народну музику - соцопитування

Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", найулюбленішими стилями музики для українців є поп-музика (26%), класична (25%) і народна музика (21%), а також шансон (18%).

В оприлюдненому на сайті "Рейтингу" у четвер релізі за результатами проведеного у вересні соцопитування, далі в рейтингу музичних уподобань рок (14%), танцювальна музика/диско (12%), клубна музика (8%) і джаз (7%). Реп, романси та духовну музику обрали по 6%, електронну, блюз і хіп-хоп люблять по 4%, авторську - 3%. Важкий рок популярний лише серед 2%, так само як і реггі. Лише 4% українців не люблять музику взагалі.

"Незважаючи на те, що поп-музика залишається лідером переваг, у десятирічній динаміці відсоток тих, кому вона подобається, став менше (з 32% до 26%). Також удвічі менше цього року обирали романси (6% проти 12% у 2009 р.). Зменшилася і кількість любителів шансону (з 22% до 18%), а також поціновувачів народної музики (з 25% до 21%)", - зазначено в повідомленні.

Натомість збільшилася кількість тих, хто любить класичну музику (з 20% до 25%). У цьому рейтингу цей стиль піднявся вище шансону і фолку. Також за 10 років стало вдвічі більше любителів року (зростання з 7% до 14%). Трохи збільшилася кількість фанатів репу (зростання з 3% до 6%).

Молодші порівняно зі старшими більше люблять поп-музику, рок, диско, клубну, електронну музику, а також реп і хіп-хоп. Водночас представникам старших вікових груп більше подобаються класична і народна музика, шансон, романси і бардівська музика.

Музичні уподобання помітно відрізняються за статтю. Так, жінки більше за чоловіків люблять класичну і поп-музику (31-32% проти 19%), народну (24% проти 18%) і духовну (7% і 3% відповідно). Також жінкам удвічі більше, ніж чоловікам подобається танцювальна музика (15% проти 8%). Зате чоловікам більше подобається рок (21% проти 9%), шансон (20% проти 16%), реп (9% і 3% відповідно) та електронна музика (7% і 3%).

За освітньою диференціацією: чим вище рівень освіти, тим більше респонденти люблять класичну музику, рок, джаз. Також представники з вищою освітою більше за інших люблять поп-музику, електронну та авторську музику. Людей із середньою освітою більше за інших цікавить народна музика і шансон.

Соціологічна група "Рейтинг" провела дослідження 12-16 вересня 2019 року. Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА