15:05 19.09.2019

Затриманий чоловік, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, не обвинувачуватиметься в підготовці теракту - Крищенко

2 хв читати
Затриманий чоловік, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, не обвинувачуватиметься в підготовці теракту - Крищенко

Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що чоловік, який напередодні погрожував підірвати міст Метро в Києві, не обвинувачуватиметься за статтею "підготовка теракту".

"У прокуратурі вже погоджено підозру... за ч.4 ст.296 (хуліганство) і ст.259 (неправдиве повідомлення про мінування)... Обвинувачення в підготовці теракту поліція не висуватиме, це узгоджена позиція з прокуратурою", - сказав Крищенко на брифінгу в четвер.

Він розповів, що затриманий чоловік наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ). "Проведено кілька невідкладних обшуків, нічого кримінального, зброї, вибухівки, не знайдено", - повідомив Крищенко.

За його словами, поки що не підготовлено подання до суду на обрання запобіжного заходу.

Говорячи про біографічні дані затриманого, Крищенко розповів, що цей чоловік народився в Криму, з 2014 року брав участь в АТО.

Начальник київського главку також повідомив, що під час затримання у чоловіка було вилучено карабін і помпову рушницю. "Стріляв по дрону з помпової рушниці. Влучив він чи були інші обставини - не знаю, але дрон упав. Вибухівки в нього не було - ні при ньому, ні в автомобілі", - наголосив він.

Крищенко повідомив, що в затриманого взяли "всі його біологічні зразки, кров і т.д. на вміст наркотичних або алкогольних речовин", через певний час "ми зможемо повідомити (результати)".

"З мого досвіду, і як я можу візуально оцінити, він був під дією якихось речовин, тому якогось конкретного діалогу не було (з затриманим у правоохоронців - ІФ), фрази обривисті", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА