15:30 20.09.2019

В осінній кампанії на строкову військову службу буде призвано понад 15 тис. осіб, до зони ООС їх не направлять

2 хв читати
В осінній кампанії на строкову військову службу буде призвано понад 15 тис. осіб, до зони ООС їх не направлять

Понад 15 тисяч призовників строкової військової служби очікуються в рамках цьогорічної осінньої призовної кампанії, до виконання завдань у зоні проведення Операції об'єднаних сил військовослужбовці строкової служби не залучатимуться, інформують у Збройних силах України.

"Стартує призовна кампанія... Терміни проведення осіннього призову - з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року. Обсяг призову - 15 тисяч 200 осіб, з них 9 тисяч - Збройні сили України, 4400 - Нацгвардія України, Держприкордонслужба - 1 тисяча осіб, Державна спеціальна служба транспорту - 800 осіб", - розповів начальник управління персоналу - заступник начальника штабу командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Геннадій Долгашов на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він зазначив, що призовний вік в Україні в 2019 році - 20-27 років, чоловіки цієї категорії, які визнані придатними до строкової військової служби й не мають підстав для відстрочки, зобов'язані пройти службу в лавах ЗСУ.

При цьому Долгашов уточнив, що відстрочка від призову дається у зв’язку зі станом здоров'я на один рік, також для здобуття освіти та професійної діяльності. Крім того, відстрочка може бути надана у зв'язку з непрацездатністю родичів і наявністю дитини до 3 років.

"Хочу звернути увагу на те, що з вересня 2014 року, коли було підписано указ президента, чітко визначено, що військовослужбовці строкової служби для виконання бойових завдань у районі проведення Операції об'єднаних сил не залучаються. І цей указ виконується", - заявив він.

За словами Долгашова, військкомати проводять підготовку до призову, проходять попередні медичні огляди та розподіл для відправки.

Він також нагадав, що призовники зобов'язані з'явитися до військкоматів у разі отримання повістки, а невиконання військового обов'язку передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА