Події

Британець, який отруївся в Еймсбері, хоче відсудити у Росії майже $ 1,25 млн

Британець Чарльз Роулі, що отруївся влітку 2018 року у Еймсбері, як вважає Скотленд-ярд, нервовопаралітичною речовиною, планує відсудити у Росії 1 млн фунтів стерлінгів ($1,25 млн), пише в неділю газета Daily Mirror з посиланням на заяву його адвоката Патріка Макгвайра.

"Чарлі й досі відчуває серйозні побічні ефекти від токсичної речовини, що потрапила в його організм. Але він каже, що найбільше його хвилює встановлення істини того, що сталося", - заявив виданню Макгвайр.

Адвокат розповів газеті, що Роулі звернувся до нього по допомогу, щоб домогтися "правосуддя". Тоді Макгвайр запропонував йому розглянути можливість подачі позову проти російського уряду серед інших варіантів. Інших подробиць Макгвайр не наводить.

30 червня 2018 року в місті Еймсбері в несвідомому стані було виявлено Чарльза Роулі і Дон Стерджес. Пізніше Стерджес померла. В будинку Роулі поліція знайшла ємність з нервовопаралітичною речовиною "новачок", ідентичною тій, від якої в березні 2018 року постраждали колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, і об'єднала розслідування цих двох випадків.

Відповідальність британська влада поклала на Росію.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ