Події

Трамп заявив, що обговорював із Зеленським телефоном корупцію і згадував Байдена

Президент США Дональд Трамп заявив у неділю, що в ході липневої розмови телефоном з лідером України Володимиром Зеленським обговорював з ним корупцію.

"Бесіда була переважно вітальною (з вступом президента України на посаду - ІФ)", - заявив Трамп журналістам, відповідаючи на питання щодо телефонної розмови із Зеленським.

"(Говорили - ІФ), переважно, про корупцію, про всю корупцію, що має місце (в Україні - ІФ). Переважно про те, що ми не хочемо, щоб наші люди, такі як (колишній - ІФ) віце- президент Джо Байден і його син створювали корупцію в Україні. В України багато проблем. Новий президент сказав, що збирається позбавити країну від корупції, і я сказав, що це чудово. У нас відбулася прекрасна розмова", - сказав Трамп.

Він додав, що розмова була теплою і дружньою.

Він також зазначив, що не заперечуватиме проти того, щоб його адвокат Руді Джуліані дав свідчення перед Конгресом США. "Я не маю нічого проти. Руді - дуже прямолінійний хлопець", - сказав Трамп.

Раніше низка американських ЗМІ повідомила, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Руді Джуліані з питання щодо розслідування проти Хантера Байдена.

Джо Байден, реагуючи на повідомлення про розмову Трампа і Зеленського, закликав американського президента опублікувати стенограму його розмови з українським лідером.

На початку вересня газета The New York Times писала, що адвокат президента США Руді Джуліані зустрічався в Мадриді з високопоставленим представником президента України. На зустрічі Джуліані закликав провести розслідування щодо того, чи намагалася Україна нашкодити передвиборчій кампанії Трампа на виборах 2016 року. Також адвокат Трампа закликав представника Зеленського почати розслідування щодо колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера. Раніше ЗМІ повідомляли, що Джо Байден наполягав на звільненні генпрокурора України, який проводив розслідування щодо компанії, у складі ради директорів якої був його син Хантер Байден.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ