Події

НАБУ і САП повідомили про підозру екс-нардепу Іщенку в заподіянні шкоди філії "Укрзалізниці" розміром 20 млн грн

Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру в нанесенні збитку сумою понад 20 млн грн ДП "Укрзалізничпостач" екс-народному депутату Валерію Іщенку.

"2 жовтня 2019 року НАБУ і САП повідомили 3 особам про підозру в заподіянні шкоди в розмірі 20 млн грн ДП "Укрзалізничпостач" (з грудня 2015 року - філія АТ "Укрзалізниця",) і замаху на заволодіння ще 44 млн грн у цьому ж ДП", - повідомляє прес-служба НАБУ на своїй сторінці в Фейсбуці.

Зазначається, що йдеться про екс-народного депутата, його фінансового радника, екс-позаштатного радника глави Адміністрації президента України в 2015 - 2016 рр.

Як повідомило джерело агентству "Інтерфакс-Україна", підозру вручено колишньому нардепу Валерію Іщенку (член депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка").

Місцезнаходження двох останніх осіб не встановлено, про підозру вони сповіщені в порядку ст.278, ст.135 Кримінально-процесуального кодексу України.

Дії всіх підозрюваних кваліфіковані за ч.5 ст.27 ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України. Таким чином, загальна кількість учасників злочину зросла до 10 осіб.

Так, за версією слідства, в 2015 році приватний підприємець звернувся до чинного на той час нардепа з проханням сприяти в організації схеми поставок метизної продукції на "Укрзалізницю" за завищеними вдвічі цінами. Нардеп погодився посприяти своїми фінансовими ресурсами і діловими зв'язками. Крім того, до вчинення злочину долучився помічник нардепа, виконуючи його доручення щодо фінансів та консультуючи інших учасників схеми.

Нардеп також звернувся до екс-позаштатного радника глави АП, щоб він вплинув на посадових осіб ДП "Укрзалізничпостач" для забезпечення перемог на торгах та укладання договору поставки метизної продукції за бажаною для учасників злочину ціною. В результаті, за версією слідства, "Укрзалізниці" було завдано майнової шкоди розміром понад 20 млн грн.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ