Події

У НАБУ за останні два тижні надійшло понад 1,7 тис. звернень про можливу корупцію

У Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) за останні два тижні надійшло понад 1,7 тис. звернень про можливу корупцію, всім повідомленням нададуть правову оцінку.

Як повідомляє прес-служба НАБУ на своїй сторінці в Фейсбуці в п'ятницю, більше 960 повідомлень надійшли телефоном, більше 360 - електронною поштою і більше 370 - поштою (на папері).

Зазначається, що всі звернення належним чином зареєстрували, їм нададуть правову оцінку і надішлють відповіді заявникам.

"На що скаржаться? Неналежне досудове розслідування, реалізація соціальних, трудових прав та законних інтересів, порушення вимог земельного, житлово-комунального законодавства, порушення законодавства при примусовому виконанні судових рішень, питання, пов'язані з незгодою з судовими рішеннями і порушенням норм матеріального та процесуального права щодо їх прийняття", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ зазначили, що нерідкі випадки, коли люди не інформують про конкретні факти корупції, але скаржаться на життєві обставини і сусідів.

Однак у Бюро підкреслили, що розслідування буде проводитися тільки за фактами, підслідними НАБУ. Тобто можливі злочини, вчинені високопосадовцями, або якщо місцевій громаді або інтересам держави завдано збитків на більш ніж 960 тис. грн.

"Щодо інших звернень, їх направлять в інші органи для розгляду в межах компетенції. Навіть за таких обставин НАБУ проінформує заявника про це і повідомить, з яким органом варто надалі тримати зв'язок", - йдеться в повідомленні.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ