12:44 07.10.2019

Розведення сил і засобів на Донбасі в понеділок не розпочнеться через обстріли Петрівського та Золотого кілька днів тому

2 хв читати
Розведення сил і засобів на Донбасі в понеділок не розпочнеться через обстріли Петрівського та Золотого кілька днів тому

Розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському (Луганська обл.) у понеділок, 7 жовтня, не розпочалося, оскільки кілька днів тому ці населені пункти зазнали обстрілів, заявляє міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Сьогодні мало б розпочатися розведення, і справді про це була домовленість у Мінську нашої переговорної команди (ТКГ - ІФ)... На превеликий жаль, ви знаєте самі, що були обстріляні кілька днів тому Петрівське та Золоте. А наскільки ви пам'ятаєте, наше рішення було в тому, що розведення розпочинається на сьомий день після того, як на цій конкретній ділянці зберігається мир і не відбуваються обстріли", - сказав Пристайко журналістам на прес-конференції з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом у понеділок у Києві.

Глава МЗС наголосив, що тепер українська сторона очікуватиме семиденного періоду без порушень режиму тиші, який покаже серйозні наміри сторін і готовність до подальших кроків для розведення військ.

"Щодо безпеки: розведення передбачає відхід живої сили наших Збройних сил, але фортифікаційні споруди залишаються. Якщо ми побачимо, що та сторона не виконує, більше того, не дай Боже, вона планує якісь агресивні дії, наші Збройні сили займуть свої позиції", - наголосив міністр.

Пристайко додав, що не рекомендує використати розведення військ, щоб "зайняти якісь позиції або захопити якийсь населений пункт".

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що Національна поліція України забезпечуватиме охорону та безпеку населених пунктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА