08:29 13.10.2019

Бельгійську принцесу заарештували в Лондоні за підтримку екоактивістів

1 хв читати
Бельгійську принцесу заарештували в Лондоні за підтримку екоактивістів

У Лондоні поліцейські заарештували бельгійську принцесу Есмеральду, яка брала участь у сидячому страйку екоактивістів на Трафальгарській площі, повідомляє The Telegraph.

За даними видання, 63-річну принцесу супроводили в поліцейський фургон, де вона провела п'ять годин. Пізніше її відпустили без пред'явлення обвинувачень. Як повідомляє Inpendent, починаючи з понеділка британська поліція заарештувала 1300 осіб, які брали участь у протестах проти змін клімату.

Екорух Extinction Rebellion ("Повстання проти вимирання") організовує в усьому світі демонстрації із закликами до активнішої боротьби з глобальним потеплінням. Згідно сайту руху, його мета полягає в залученні уваги суспільства до проблем екології.

Перша акція Extinction Rebellion стартувала 7 жовтня. Активісти заблокували рух навколо Колони Перемоги в окрузі Тіргартен і в районі Потсдамер-плац в Берліні. Того ж дня в Амстердамі протестуючі перешкоджали руху перед будівлею художнього музею Рейксмюсеум. У Лондоні поліція заарештувала 135 осіб, які блокували рух на дорогах, мостах і площах британської столиці в районі Вестмінстера.

У квітні екоактивісти протягом 11 днів заважали руху в Лондоні. Тоді поліцейські затримали тисячу учасників протесту, 850 з них отримали адміністративне покарання. У серпні представники руху погрожували заблокувати роботу лондонського аеропорту Хітроу за допомогою дронів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА