20:03 13.10.2019

Меркель закликала Ердогана негайно припинити турецьку операцію в Сирії

2 хв читати
Меркель закликала Ердогана негайно припинити турецьку операцію в Сирії

Канцлер ФРН Ангела Меркель у неділю в телефонній розмові з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом закликала його негайно зупинити турецьку військову операцію "Джерело миру" на північному сході Сирії, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на заяву офісу німецького керівника.

У документі наголошується, що Меркель "висловилася на користь негайного завершення військової операції".

За її словами, операція може привести до масштабного результату місцевих жителів, а також викликати дестабілізацію регіону, що призведе до відродження "Ісламської держави" (ІДІЛ).

Разом з тим, союзні Туреччині загони Сирійської національної армії очистили від противника захід міста Тель-ель-Аб’яд; у частині центральних районів міста тривають бої між протурецькими формуваннями і курдським ополченням, повідомляє в неділю видання "Єні Шафак".

Напередодні стало відомо, що влада ФРН більше не даватиме дозволу на поставки військової продукції до Туреччини у зв'язку з розпочатою Анкарою на північному сході Сирії операцією "Джерело миру". Крім цього, в МЗС Франції оголосили про рішення Парижа призупинити поставки Туреччині тих озброєнь, які можуть бути використані в ході бойових дій на півночі Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 9 жовтня повідомив про початок турецької військової операції "Джерело миру" в Сирії. За його словами, метою цієї операції є боротьба проти курдських бойовиків і терористів з угруповання ІДІЛ в прикордонних районах на північному сході Сирії.

В операції задіяні збройні сили Туреччини, а також підтримуване Анкарою угруповання Сирійської національної армії. Основним завданням є створення вільної від бойовиків зони на сирійській території протяжністю в 480 кілометрів і глибиною в 32 км від річки Євфрат до іракського кордону. Туреччина вважає терористами курдські Загони народної самооборони (YPG) через їх зв'язки з "Робочою партією Курдистану", внесеної Анкарою до списку терористичних організацій.

Тим часом, за даними ООН, чотири дні наступу турецьких сил на північному сході Сирії призвели до того, що понад 130 тис. місцевих жителів довелося залишити свої будинки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА