20:29 13.10.2019

Трамп заявив про роботу з Конгресом над "потужними" санкціями проти Туреччини

2 хв читати
Трамп заявив про роботу з Конгресом над "потужними" санкціями проти Туреччини

Президент США Дональд Трамп заявив, що він разом з багатьма конгресменами, зокрема від Демократичної партії, веде розробку пакета обмежувальних заходів проти Туреччини.

"Працюю з (сенатором-республіканцем - ІФ) Ліндсі Гремом і багатьма членами Конгресу, включно з демократами, над тим, щоб ввести потужні санкції проти Туреччини. Мінфін готовий, додаткові закони, ймовірно, будуть розроблені", - написав президент у своєму Твіттері в неділю.

За словами Трампа, з питання санкцій проти Туреччини "існує потужний консенсус".

11 жовтня стало відомо, що Трамп підпише указ, який наділить міністерство фінансів США повноваженнями вводити санкції проти Туреччини за порушення прав людини в Сирії або за дії, що ведуть до погіршення обстановки.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 9 жовтня повідомив про початок турецької військової операції "Джерело миру" в Сирії. За його словами, метою цієї операції є боротьба проти курдських бойовиків і терористів з угруповання ІДІЛ (Ісламська держава) у прикордонних районах на північному сході Сирії.

В операції задіяні збройні сили Туреччини, а також підтримуване Анкарою угруповання Сирійська національна армія. Основним завданням є створення вільної від бойовиків зони на сирійській території протяжністю в 480 кілометрів і глибиною в 32 км від річки Євфрат до іракського кордону. Туреччина вважає терористами курдські Загони народної самооборони (YPG) через їх зв'язки з "Робочою партією Курдистану", внесеної Анкарою до списку терористичних організацій.

Повідомлялося, що спочатку турецька сторона погодила з США план зі створення в Сирії зони безпеки, вільної від курдських ополченців і терористів, проте пізніше реалізація цього спільного плану забуксувала і Анкара вирішила діяти самостійно. 9 жовтня президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон не схвалює військову операцію Туреччини.

Військова операція Туреччини в Сирії стала приводом для закритої зустрічі Ради Безпеки ООН, яка відбулася 9 жовтня за ініціативи п'яти європейських членів Ради - Франції, Великої Британії, Німеччини, Польщі, Бельгії. Однак агентство Associated Press повідомляє, що спільної заяви учасники засідання погодити не змогли. Сторони розійшлися в позиціях настільки, що схвалення спільної заяви стало неможливим.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА