20:41 13.10.2019

Трамп наказав вивести всіх американських військових з північної Сирії

2 хв читати
Трамп наказав вивести всіх американських військових з північної Сирії

Президент США Дональд Трамп розпорядився вивести всіх американських військових з півночі Сирії, щоб не допустити їх залучення в бойові дії між турецькою армією і курдськими загонами, заявив у неділю шеф Пентагону Марк Еспер.

"За останні 24 години ми дізналися, що турки, схоже, планують розширити сферу атак на південь, далі, ніж спочатку планувалося, і на захід", - цитує агентство Associated Press главу американського військового відомства.

Еспер підкреслив, що аж ніяк не весь американський контингент покине територію Сирії.

Водночас шеф Пентагону відмовився коментувати терміни відведення військ, зазначивши, що процес буде вестися безпечно. Він також не став говорити, скільки всього військ відводиться з півночі Сирії, уточнивши, що йдеться про більшу частину американського контингенту в 1 тис. людей, розміщеного в Сирії.

Крім цього, Еспер згадав, що курдсько-арабський альянс "Сирійські демократичні сили", проти якого Туреччина розгорнула військові дії, мабуть, намагається "укласти угоду" з Дамаском і Росією з метою почати контратаку.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 9 жовтня повідомив про початок турецької військової операції "Джерело миру" в Сирії. За його словами, метою цієї операції є боротьба проти курдських бойовиків і терористів з угруповання ІДІЛ ("Ісламська держава") в прикордонних районах на північному сході Сирії.

В операції задіяні збройні сили Туреччини, а також підтримуване Анкарою угруповання Сирійська національна армія. Основним завданням є створення вільної від бойовиків зони на сирійській території протяжністю в 480 кілометрів і глибиною в 32 км від річки Євфрат до іракського кордону. Туреччина вважає терористами курдські Загони народної самооборони (YPG) через їх зв'язки з "Робочою партією Курдистану", внесеної Анкарою до списку терористичних організацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА