Події

НАБУ повідомило про підозру в скоєнні злочину екс-нардепу Білоцерковцю, що не задекларував нерухомість у Києві на 3,8 млн грн

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили народному депутату VIII скликання про підозру у внесенні завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

"Слідство встановило, що колишній нардеп не вніс до декларації за 2016-2017 роки об'єкти нерухомості в столиці вартістю 3,8 млн грн, які перебували у власності та користуванні членів сім'ї", - повідомляє у вівторок прес-служба НАБУ.

У бюро зазначили, що колишньому народному депутату повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України, 15 жовтня. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2,5 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи терміном від 150 до 240 годин, або позбавлення волі терміном до двох років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

У повідомленні НАБУ не зазначено ім'я екс-нардепа, якому повідомили про підозру, проте, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Дмитра Білоцерковця.

Дмитро Олександрович Білоцерковець (народився 21 лютого 1986 року в місті Севастополі) з вересня 2014 року до березня 2016 року обіймав посаду директора департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської держадміністрації. 29 березня 2016 року склав присягу народного депутата України VIII скликання, увійшов до фракції "Блок Петра Порошенка". Після обрання нардепом став радником мера Києва Віталія Кличка.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ