Події

Київ наполягає на першочерговості виконання безпекового блоку Мінських угод

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську знову вказала на пріоритетність виконання безпекового блоку Мінських угод, а також на виконання політичного блоку питань під час реалізації низки умов.

"Виконання безпекового блоку питань Мінських угод є ключовим для повернення миру на Донбас", - написала прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook у вівторок за підсумками засідання ТКГ.

Крім того, українська сторона наголосила, що виконання політичного блоку питань Мінських угод можливе лише за умови виконання низки пунктів: розпуск квазіугруповань "Л/ДНР", повне припинення вогню; забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань іноземних військ та військової техніки; розведення сил і засобів уздовж усієї лінії зіткнення; забезпечення роботи Центральної виборчої комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів; встановлення контролю над непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону та виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством та Мінськими угодами.

У свою чергу гуманітарна підгрупа працює над звільненням утримуваних осіб. А в підгрупі з соціально-економічних питань українська сторона знову ставила питання відмови в ОРДЛО від рублевої зони і повернення української державної та приватної власності, зокрема відновлення сплати податків до українського держбюджету у чіткій відповідності до українського законодавства.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ