19:01 16.10.2019

Катери "Слов'янськ" і "Старобільськ" ВМС України вже йдуть до Одеси з США

2 хв читати
Катери "Слов'янськ" і "Старобільськ" ВМС України вже йдуть до Одеси з США

Патрульні катери типу "Айленд" ("Island") - "Старобільськ" (P190) і "Слов'янськ" (P191) Військово-Морських сил ЗС України вже вирушили з США до України, і їх прибуття до Одеси очікується в 20-х числах жовтня, повідомляє інтернет-видання "Український мілітарний портал" із посиланням на власні джерела.

"У першій половині жовтня вони були завантажені на суховантаж у Балтиморі, який зараз доставляє їх до Одеси. Прибуття очікується у 20-х числах жовтня, тобто наступного тижня вони будуть в Україні", - йдеться в оприлюдненій в середу замітці.

Видання зазначає, що доставка таким способом є найбільш економічно доцільною і практикується не вперше: раніше катери цього типу так само доставлялися з США до Грузії і Пакистану.

Як повідомлялося, 27 вересня на військово-морській базі у Балтиморі (штат Меріленд) у присутності президента України Петра Порошенка та віце-адмірала Берегової охорони США Майкла Макаллістера відбулася урочиста церемонія передачі двох катерів класу "Айленд" (Island) Військово-Морським силам Збройних сил України.

Меморандум про передання Україні патрульних катерів USCGC Cushing (WPB-1321) і USCGC Drummond (WPB-1323) підписали командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко та віце-адмірал Берегової охорони США Макаллістер.

Cushing і Drummond після виведення зі складу Берегової охорони США в 2017 році перебували в законсервованому стані. Останній доковий ремонт Cushing відбувся в 2014 році, а Drummond - у 2012 році. Drummond також раніше пройшов модернізацію за програмою "МЕР", під час якої додатково до загального обсягу ремонтних робіт (доковому ремонту, поточного ремонту пристроїв, механізмів та систем) було оновлено низку ключових вузлів, а також замінено на сучасніші ключові системи катера.

Після передання патрульних катерів українським ВСУ вони отримали назви і бортові номери - "Слов'янськ" (P191) і "Старобільськ" (P190).

Підготовка українських екіпажів цих катерів спочатку відбувалася в Україні, після цього 32 моряки були відправлені до США для проходження десятитижневого курсу підготовки на базі Морського інституту технологій і аспірантури (MITAGS) місто Лінтікум (США). 15 вересня їх підготовка завершилася.

Катери класу "Island" у своїй базовій комплектації мають водотоннажність 168 тонн, довжину- 34 м, ширину - 6,4 м. Розвивають швидкість до 29,5 вузлів. Команда за нормативами США складається з 16 осіб, серед них - два офіцери. З озброєння у катера є 25-мм гармата і два кулемети. Катери оснащені РЛС загального виявлення AN/SPS-73 і 5,4 м оглядовим човном "Zodiak Hurricane 540".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА