Події

Європарламент переніс затвердження нової Єврокомісії на наступне засідання

Європейська комісія (ЄК) під керівництвом обраного голови Урсули фон дер Ляєн зможе приступити до роботи не 1 листопада, як оголошувалося, а 1 грудня, заявив офіційний представник Європарламенту (ЄП) Жауме Дук.

"Голова ЄП і лідери політичних фракцій підвели підсумки слухань (кандидатів у члени ЄК - ІФ) за 2019 рік. Демократичний і прозорий процес", - написав прес-секретар у своєму Twitter ввечері в середу.

"Парламент, який бажає проголосувати вчасно, щоб дозволити новій (Європейської - ІФ) комісії розпочати свою роботу 1 грудня, просить про якнайшвидше висунення трьох нових членів комісії", - повідомив Дук після конференції голів ЄП і політичних фракцій, що відбулася в Брюсселі.

Раніше в середу бельгійська газета "Суар" написала, що Європейський парламент прийме рішення про перенесення початку роботи Європейської комісії фон дер Ляєн.

"Це означає офіційне продовження роботи команди Юнкера", - йшлося в публікації.

Конференція голів затверджувала порядок денний пленарної сесії ЄП в Страсбурзі, яка засідатиме 21-24 жовтня. До порядку не увійшло затвердження нової Європейської комісії 23 жовтня, як це було передбачено вже давно. Вирішено заслухати це питання на листопадовій сесії.

Отже, Єврокомісія Юнкера продовжить роботу після 1 листопада як виконавчий орган ЄС "з поточних справ".

Нова Єврокомісія не може бути затверджена на найближчій сесії через проблеми з кандидатурами в члени ЄК від Угорщини, Румунії та Франції, перші пропозиції яких за єврокомісарам були відхилені профільними комітетами ЄП.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ