14:08 19.10.2019

ВАКС продовжує засідання щодо обрання запобіжного заходу Гладковському

3 хв читати
ВАКС продовжує засідання щодо обрання запобіжного заходу Гладковському

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) в суботу опівдні продовжив засідання щодо обрання запобіжного заходу президенту корпорації "Богдан", екс-заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олегу Гладковському

Під час судового засідання голова наглядової ради ПРАТ "Іста-Центр", два народних депутати із фракції "Європейська солідарність" - Максим Саврасов і Ростислав Павленко, а також блогер Андрій Серебрянський заявили про готовність взяти Гладковського на поруки.

Напередодні сторона звинувачення запропонувала обрати Гладковському запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з правом внесення застави в 100 млн грн. Захист просить відпустити підозрюваного на поруки або під особисте зобов'язання.

На початку засідання суддя дозволив Гладковському перебувати поруч із адвокатом, а не в скляній кабіні.

Водночас біля будівлі ВАКС проходить акція партії "Національний корпус" з вимогою заарештувати Гладковського на 60 днів. Представники "Нацкорусу" також присутні на засіданні суду. "Історія Свинарчуків-Гладковських і всіх їхніх солідарних друзів - найбільша загроза для української незалежності. Тому ми, як представники націоналістичних сил, не будемо байдужі до цього", - йдеться в заяві "Нацкорпусу" в Телеграм-каналі.

Як повідомлялося, 17 жовтня Гладковського затримали в аеропорту "Бориспіль" детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що Гладковському повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та декларування недостовірних відомостей.

Так, детективи НАБУ повідомили про підозру колишній посадовій особі у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ст. 366 - 1 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що Гладковський використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби для одержання неправомірної вигоди ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", в якій він є кінцевим власником. Він забезпечив внесення у державне оборонне замовлення та подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", який входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

В результаті державі було завдано збитків у сумі понад 10,62 млн грн.

Крім того, встановлено, що колишній посадовець не задекларував доходи подружжя, отримані від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, - $54 тис. (за 2016 рік), $63 тис. (за 2017 рік) і $47,5 тис. (за 2018 рік).

Пізніше адвокат Гладковського повідомив, що подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це йдеться у скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду.

Як раніше заявляв захисник Гладковського, його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби більше десяти разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА