17:16 19.10.2019

Суд заарештував Гладковського на 2 місяці з правом застави в 10 млн грн

3 хв читати
Суд заарештував Гладковського на 2 місяці з правом застави в 10 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід президенту корпорації "Богдан", екс-заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олегу Гладковскому у вигляді утримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави у 10 млн грн, таке рішення суд виніс на засіданні в суботу.

"Обрати підозрюваному Гладковскому Олегу Володимировичу 5 лютого 1970 року народження запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 днів до 15 грудня 2019 року включно. Визначити Гладковському Олегу Владимирову заставу в розмірі ...10 млн 623 тис. грн", - постановив суддя.

Так, застава може бути внесена підозрюваною або іншою юридичною або фізичною особою. У разі внесення застави підозрюваний має носити електронний браслет і не залишати територію Київської області.

Повний текст постанови буде оголошено 21 жовтня.

У свою чергу адвокат Гладковського Руслан Волинець повідомив, що захист подаватиме апеляцію.

"Заявляємо, що ми не згодні з таким рішенням суду. Ми точно і однозначно будемо його оскаржувати. Зараз я не готовий обговорювати потенційні підстави для оскарження, але ми отримаємо повний текст рішення, вивчимо його, і викладемо всі свої зауваження", - сказав адвокат.

За словами адвоката, він рекомендував своєму підзахисному внести заставу, але захист поки що не знає, хто саме внесе таку суму.

"Найімовірніше заставу буде внесено в понеділок вранці", - зазначив адвокат.

Гладковський після завершення засідання суду заявив, що заперечує проти рішення судді і вважає порушену проти нього справу політично мотивованою. Він також назвав безпідставним своє затримання, оскільки ніяких обмежень на виїзд за кордон не отримував, як і повісток з викликами на допит або проведення слідчих дій.

Як повідомлялося, 17 жовтня Гладковського затримали в аеропорту "Бориспіль" детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що Гладковському повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та декларування недостовірних відомостей.

Так, детективи НАБУ повідомили про підозру колишній посадовій особі у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ст. 366 - 1 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що Гладковський використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби для одержання неправомірної вигоди ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", в якій він є кінцевим власником. Він забезпечив внесення у державне оборонне замовлення та подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", який входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

В результаті державі було завдано збитків у сумі понад 10,62 млн грн.

Крім того, встановлено, що колишній посадовець не задекларував доходи подружжя, отримані від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, - $54 тис. (за 2016 рік), $63 тис. (за 2017 рік) і $47,5 тис. (за 2018 рік).

Пізніше адвокат Гладковського повідомив, що подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це йдеться у скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду.

Як раніше заявляв захисник Гладковського, його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби більше десяти разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА