16:30 21.10.2019

Гладковський вийшов із Лук'янівського СІЗО

3 хв читати
Гладковський вийшов із Лук'янівського СІЗО

Президент корпорації "Богдан", екс-заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олег Гладковський у понеділок удень залишив Лук'янівське СІЗО Києва, де перебував під вартою за рішенням суду.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Гладковський вийшов із СІЗО близько 15:20 понеділка. Екс-заступник секретаря РНБО ухилився від спілкування з представниками ЗМІ та мовчки сів у автомобіль, що чекав на нього біля входу до СІЗО, після чого авто виїхало.

Водночас адвокат Гладковського Руслан Волинець повідомив, що його підзахисний продовжує голодування, а також поінформував, що на його клієнта наділи електронний браслет.

У свою чергу Гладковський після виходу із СІЗО знову наголосив, що його затримання є незаконним і обвинувачення безпідставні.

"Те, що відбулося 17 жовтня цього року ніяк інакше, окрім викрадення людини працівниками НАБУ, назвати я не можу. Жодних законних підстав обмежувати мені виїзд за кордон для участі у міжнародній автобусній виставці, а тим більше затримувати мене, у "ручних" правоохоронців не було", - наголосив він.

Як повідомлялося, 17 жовтня Гладковського затримали в аеропорту "Бориспіль" детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що Гладковському повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем та декларуванні недостовірних відомостей.

Так, детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому посадовцю у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що Гладковський використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби для отримання неправомірної вигоди ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", в якій він є кінцевим власником. Він забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", який входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

У результаті державі було завдано збитків на суму понад 10,62 млн грн.

Крім того, встановлено, що колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості у центрі столиці, - $54 тис. (за 2016 рік), $63 тис. (за 2017 рік) і $47,5 тис. (за 2018 рік).

Пізніше адвокат Гладковського повідомив, що подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами НАБУ. Про це йдеться в скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду.

Також захисник Гладковського заявив, що його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби понад десять разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Олегу Гладковському у вигляді тримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави у 10 млн грн.

Вранці 21 жовтня за Гладковського його близькі внесли заставу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА