Події

Чутки про смог над Україною безпідставні

У Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського спростували інформацію про високий рівень забруднення атмосферного повітря оксидом вуглецю над Україною.

"Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, як головна організація з питань методичного керівництва мережею спостережень за хімічним забрудненням навколишнього середовища повідомляє, що за даними спостережень мережі гідрометеорологічних організацій концентрації оксиду вуглецю в останні дні залишалися в своїх звичних параметрах", - йдеться в повідомленні на сайті обсерваторії в понеділок увечері.

Зокрема, в Києві максимальні разові концентрації оксиду вуглецю на стаціонарних постах коливалися в межах 0,4-1,0 ГДК (гранично допустима концентрація), у Вінниці - 0,3-0,4 ГДК, в Харкові - 0,3-0 , 8 ГДК, в Кропивницькому - 0,6 ГДК.

"Взагалі, за останні дні концентрації оксиду вуглецю, які характеризувалися, як високі, в мережі моніторингу гідрометслужби не зареєстровані", - підкреслили метеорологи.

В обсерваторії підтвердили, що тумани і приземні інверсії, коли утворюється затримуючий шар повітря, дійсно можуть сприяти накопиченню забруднюючих речовин. Але за даними спостережень на мережі моніторингу гідрометслужби за останні дні високих рівнів забруднення оксидом вуглецю не зафіксовано.

Раніше в понеділок в соцмережах поширилася інформація про високий рівень забруднення атмосферного повітря оксидом вуглецю в містах на всій території України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ