11:28 24.10.2019

Тестова експлуатація КПВВ "Каланчак" розпочнеться 10 листопада, Зеленський відвідає цей пункт 15 листопада

2 хв читати
Тестова експлуатація КПВВ "Каланчак" розпочнеться 10 листопада, Зеленський відвідає цей пункт 15 листопада

Будівництво споруд на контрольному пункті в'їзду/виїзду (КПВВ) "Каланчак" на адміністративній межі з окупованим Кримом завершується, 10 листопада розпочнеться його тестова експлуатація, а 15 листопада цей пункт відвідає президент України Володимир Зеленський, повідомила прес-служба Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"З 10 листопада розпочнемо тестову експлуатацію КПВВ "Каланчак". І під час робочого візиту, запланованого на 15 листопада, президент України зможе відвідати і подивитися, як реалізовано його доручення з облаштування КПВВ", - розповів голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв під час відвідування КПВВ разом із міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксаною Колядою, повідомила прес-служба.

Гусєв і Коляда оглянули об'єкт і переконалися, що будівельні роботи йдуть досить швидко.

Міністр поспілкувалася зі співробітниками митної та прикордонної служб про проблемні питання функціонування сервісної зони. "Існує проблематика в плані нерегульованості законодавства під час отримання анкети-довідки, коли люди вперше звертаються за отриманням паспорта. Буду порушувати це питання на найближчому засіданні Кабінету Міністрів України", - сказала Коляда.

Як повідомлялося, будівництво КПВВ "Каланчак" входило до Плану заходів щодо реалізації державної політики стосовно анексованого Криму, затвердженого урядом 28 березня 2018 року. Згідно з цим планом, до кінця ІІІ кварталу 2018 року мали бути оснащені КПВВ на адмінмежі з Кримом, а до 1 січня 2019 року мали бути створені сервісні зони з центрами надання адмінпослуг. Відповідальними за виконання цих пунктів плану є Мінінфраструктури, Мінфін, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) і Херсонська обласна державна адміністрація.

Президент Зеленський 13 липня доручив новому голові Херсонської обласної державної адміністрації Гусєву до кінця 2019 року забезпечити повне облаштування КПВВ "Чонгар" і "Каланчак".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА