09:55 08.11.2019

Українська сторона готова о 12:00 розпочати розведення на ділянці Петрівське-Богданівка за умови дзеркальних дій

2 хв читати
Українська сторона готова о 12:00 розпочати розведення на ділянці Петрівське-Богданівка за умови дзеркальних дій

 Українська сторона готова приступити 8 листопада о 12:00 до розведення сил і засобів на ділянці Богданівка-Петрівське (Донецька область) на лінії розмежування за умови дзеркальних дій, заявив командувач Операції об'єднаних сил (ООС) Володимир Кравченко.

"8 листопада о 12:00 українська сторона готова розпочати практичний процес розведення сил і засобів на ділянці №3, що в районі населених сил Богданівка-Петрівське Донецької області. Цю дату визначено з урахуванням останнього порушення режиму тиші на цій ділянці, яке було зафіксовано 30 жовтня цього року", - сказав командувач Операції об'єднаних сил (ООС) Володимир Кравченко на брифінгу в п'ятницю.

Він зазначив, що семиденний режим тиші на ділянці розведення дотримано, й українська сторона готова виконати умови щодо розведення сил і засобів, проте з протилежного боку підтвердження про готовність немає.

"Протилежна сторона... Наразі підтвердження немає, але ви всі пам'ятаєте понеділок, 4 число, біла ракета, вони 4 числа були готові, сьогодні не готові. Висновки можна зробити однозначно", - наголосив Кравченко.

Кравченко нагадав, що війська ООС планується відвести на 1 км, точно так само на 1 км має відвести війська і протилежна сторона.

"Наголошую, що процес розведення має відбуватися обов'язково за умови дзеркальних дій з обох сторін. Процес фіксуватимуть представники СММ ОБСЄ, наші військовослужбовці та СЦКК. Практичне розведення сил і засобів відбуватиметься протягом трьох днів", - поінформував командувач ООС.

У ООС також повідомили, що н. п. Богданівка перебуває під контролем українських військ, і він за межами ділянки розведення. За словами командувача, зараз там проживають семеро мирних громадян. Водночас н. п. Петрівське перебуває під контролем окупаційної влади, і також за межами ділянки розведення.

"Сьогодні о 12:00 ми запустимо білу ракету, що сигналізуватиме противнику про нашу готовність. Якщо ворожа сторона не відповість таким самим сигналом, то можна буде вважати, що противник зірвав не лише процес розведення, але і вкотре порушив міжнародні домовленості", - сказав Кравченко.

Він також зазначив, що якщо розведення сил і засобів на ділянці №3 розпочнеться, то військовослужбовці ООС не знизять рівень бойової готовності, але в разі загострення і провокацій із боку супротивника, українські підрозділи готові вийти на свої позиції.

"Українська сторона не здає своїх позицій і не відступає назад", - сказав Кравченко.

У свою чергу інформаційні ресурси так званих ЛНР/ДНР пишуть про нібито готовність розпочати розведення в суботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА