19:09 08.11.2019

Нардеп Дубневич вийшов на волю після внесення застави

2 хв читати
Нардеп Дубневич вийшов на волю після внесення застави

Народний депутат Ярослав Дубневич вийшов з-під варти у п'ятницю ввечері після внесення повної суми призначеної судом застави, повідомив його адвокат Олександр Тананакін.

"Протягом учорашнього дня (четверга - ІФ) за нього було внесено заставу в повному обсязі (90 млн грн - ІФ), і буквально 40 хвилин тому він вийшов на волю", - сказав Тананакін кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю ввечері.

Як повідомлялося, Дубневича підозрюють у кримінальному злочині, передбаченому ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Як стверджує Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), Дубневич скористався своїм статусом народного депутата та голови транспортного комітету парламенту, щоб у змові з керівниками імовірно підконтрольних йому підприємств отримати неправомірну вигоду розміром понад 93 млн грн на угоді з постачанням комплектуючих для "Укрзалізниці". Колишньому главі транспортного комітету ВР загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Прокурор САП просив суд обрати підозрюваному нардепу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 60 днів з альтернативою внесення застави в 93 млн грн.

2 листопада ВАКС призначив Дубневичу заставу в розмірі 100 млн грн, яку мало бути внесено протягом п’яти днів. Суд зобов'язав Дубневича повідомляти детектива (слідчого), прокурора про зміну свого місця проживання та/або роботи. Він має утримуватися від спілкування зі свідками в цьому кримінальному провадженні, а також зобов'язаний здати на зберігання до органу попереднього розслідування свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що надають право на виїзд з України та в'їзд в Україну; також носити електронний браслет.

4 листопада захист Дубневича подав апеляційну скаргу на рішення ВАКС про запобіжний захід у вигляді застави сумою 100 млн грн.

7 листопада Апеляційний суд змінив запобіжний захід і взяв нардепа під варту з можливістю застави в 90 млн грн. Після цього народного депутата взяли під варту прямо в будівлі суду.

8 листопада ВАКС повідомив про внесення застави за Дубневича в повному обсязі. При цьому повідомлялося, що 2 листопада він вніс 50 млн грн застави, після чого заявив, що не має можливості внести її в повному обсязі. А на час оголошення резолютивної частини рішення за результатами апеляційного розгляду колегії суддів 7 листопада не було відомо про факт внесення, розмір та час внесення решти коштів як застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА