18:21 13.11.2019

Суд залишив у силі запобіжний захід одному з фігурантів справи "Роттердам+" - САП

2 хв читати
Суд залишив у силі запобіжний захід одному з фігурантів справи "Роттердам+" - САП

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) у середу, 13 листопада, 2019 року, відмовила в зміні запобіжного заходу службовцю групи компаній "ДТЕК", підозрюваному у справі "Роттердам+".

"За результатами розгляду суд постановив відмовити в задоволенні зазначених клопотань і залишити в силі рішення суду першої інстанції, яким до підозрюваного було застосовано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 10 млн грн, а також покладено низку процесуальних обов'язків", - повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на своїй сторінці у Facebook у середу.

Отже, суд підтвердив обґрунтованість підозри, а також наявність підстав для застосування запобіжного заходу підозрюваному.

"Зазначена ухвала суду остаточна й оскарженню не підлягає", - зазначили в САП.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в рамках розслідування кримінального провадження за формулою "Роттердам+" повідомило про підозру раднику директора "ДТЕК Східенерго" Борису Лісовому та генеральному директору "ДТЕК Мережі" Івану Гелюху.

Наприкінці квітня 2016 року НКРЕКП розпочала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року). Порядок, зокрема, визначає ціну вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну".

САП і НАБУ 8 серпня повідомили про підозру шістьом особам, зокрема екс-голові НКРЕКП Дмитру Вовку й екс-члену комісії Володимиру Євдокимову. Підозрюваним інкримінується зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб із метою одержання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб усупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Також про підозру повідомлено співробітникам компанії "ДТЕК".

16 серпня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід ще одному фігуранту у справі "Роттердам+" - заставу у 9,5 млн грн та особисті зобов'язання.

Йдеться про фігуранта справи "Роттердам+" - генерального директора "ДТЕК Мережі" Івана Гелюха, якому раніше було повідомлено про підозру.

За іншого фігуранта справи - радника директора "ДТЕК Східенерго" Бориса Лісового - було внесено визначену судом заставу в розмірі 10 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА