20:17 13.11.2019

Президент підписав закон про введення процедури аудиту безпеки доріг

2 хв читати
Президент підписав закон про введення процедури аудиту безпеки доріг

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо управління безпекою автомобільних доріг" № 200-ІХ, повідомляє прес-служба глави держави.

"Документ розроблений з метою імплементації положень європейських директив з аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування", - йдеться в повідомленні.

Закон вносить зміни до законів України "Про дорожній рух" та "Про автомобільні дороги", якими запроваджується поняття "економічні втрати у зв'язку із загибеллю або пораненням (травмуванням) людей в результаті дорожньо-транспортних пригод".

Крім того, документ вводить аудит безпеки автодоріг на стадії їх проектування та після введення в експлуатацію та перевірку безпеки автодоріг під час експлуатації. Законом передбачена обов'язковість проведення аудиту на міжнародних і національних автомобільних дорогах.

"Впровадження норм закону дозволить підвищити безпеку на дорогах, знизити рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП, а також сприятиме інтеграції автомобільних доріг загального користування України в міжнародну дорожню мережу з високим рівнем безпеки інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 17 жовтня Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №1061 про введення процедури аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування.

Як наголошується в законопроекті, відповідно до міжнародного досвіду, вартість проведення аудиту безпеки автомобільних доріг становить приблизно 5-10% від витрат на проектування, або менше 5% від витрат на будівництво. Оскільки витрати на проектування становлять приблизно 5-6% від загальної вартості проекту, то наступні вигоди від безпечного руху (зменшення кількості ДТП з тяжкими наслідками) значно перевищують витрати на ці заходи.

Очікується, що проект сприятиме створенню умов для будівництва безпечної дорожньої інфраструктури, зокрема шляхом залучення європейських фондів та інвестицій, допомагаючи створювати нові робочі місця.

Крім того, на думку депутатів, реалізація проекту призведе до зниження соціальних витрат від наслідків дорожньо-транспортних пригод.

Як зазначається, проект розроблений з метою імплементації положень директиви Європейського парламенту і ради від 19 листопада 2008 року "Про управління безпекою дорожньої інфраструктури".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА