07:18 14.11.2019

У Кракові 19 листопада відкриють пам'ятник Анні Київській

1 хв читати
У Кракові 19 листопада відкриють пам'ятник Анні Київській

У Кракові (Польща) 19 листопада буде офіційно відкрито пам'ятник Анні Київській, подарований Громадською організацією "Чотири Королеви" і Київською міською державною адміністрацією, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"18-20 листопада цього року в місті Кракові перебуватиме офіційна делегація з Києва на чолі із заступником міського голови паном Валентином Мондрієвським. Головною метою візиту є урочисте відкриття у дворі Палацу Вєлькопольськіх - представництва Краківської влади - пам'ятника Анні Київській - Українській княгині, доньці Ярослава Мудрого, вихованці Польської королеви Марії Добронеги і майбутньої королеви Франції", - сказано в повідомленні на сайті зовнішньополітичного відомства в середу.

В інформації підкреслюється, що скульптура, яку створив художник Костянтин Скрутицький, була подарована спільноті Кракова Громадською організацією "Чотири Королеви" і Київською міською державною адміністрацією під час торішніх "Днів Києва у Кракові".

Встановлення пам'ятника у дворі краківського магістрату буде завершальною подією серії проектів, основною метою яких був розвиток Краківсько-Київського партнерства і добросусідських відносин.

"З огляду на зазначене та на прохання міської влади міста, Генеральне консульство України в Кракові має честь запросити Українське суспільство долучитися до згаданого торжества, яке відбудеться у вівторок 19 листопада цього року о 14.00 у внутрішньому дворі Палацу Вєлькопольськіх за адресою: pl.Wszystkich Swiętych 3 4", - додали в МЗС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА