15:18 14.11.2019

Слідство у справі про катастрофу МН17 підтвердило щоденні контакти російської ФСБ із сепаратистами та бойовиками на Донбасі

2 хв читати
Слідство у справі про катастрофу МН17 підтвердило щоденні контакти російської ФСБ із сепаратистами та бойовиками на Донбасі

Об'єднана слідча група (ОСГ) з розслідування причин катастрофи рейсу МН17 стверджує, що представники російської ФСБ до катастрофи щодня контактували телефоном із сепаратистами на Донбасі щодо адміністративних, фінансових і військових питань.

Про це йдеться у зверненні ОСГ до можливих свідків, оприлюдненому англійською і російською мовами на сайті поліції Нідерландів. Свої висновки слідство засновує на низці телефонних розмов, які також оприлюднено на сайті.

"Подальше розслідування, включаючи телефонні розмови між повстанцями і російськими урядовцями, дає змогу припустити, що російська служба безпеки ФСБ щодня контактувала з повстанцями щодо адміністративних, фінансових і військових питань", - стверджує слідство.

У зверненні до можливих свідків ОСГ констатує, що має інформацію, яка вказує на те, що вплив Російської Федерації поширювався на адміністративні, фінансові та військові питання ДНР.

"Інтенсивність контактів між сторонами збільшилася в першій половині липня 2014 року. Члени керівництва ДНР та їхні контактні особи у Російській Федерації зідзвонювалися майже щодня. Вони спілкувалися з лідерами в Москві, біля кордону з Україною та в Криму. Зв'язок переважно мав місце через безпечні телефони, надані російською службою безпеки", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в цих розмовах згадується роль командувача Південного військового округу Російської Федерації, генерала Сердюкова в постачанні, так само як і згадується російський міністр оборони Шойгу, який, "імовірно, був залучений до цього питання на більш ранній стадії".

Слідство стверджує, що "ознаки тісних зв'язків між російськими урядовцями та лідерами ДНР порушують питання про можливу участь чиновників у розгортанні ЗРК "БУК", з якого 17 липня 2014 року було збито авіалайнер рейсу MH17, і який належав 53-й зенітній ракетній бригаді підрозділів російських збройних сил у Курську (РФ)".

"ОСГ шукає свідків, які можуть поділитися інформацією про тих осіб, які контролювали керівництво ДНР у Донецьку та віддали наказ про розгортання ЗРК "БУК", - закликала ОСГ можливих свідків.

Малайзійський Boeing, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17, було збито 17 липня 2014 року за Донецьком у зоні збройного конфлікту на Донбасі. На борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА