Події

Разумков скликав на засідання комітет з нацоборони через вибухи на військових складах у Балаклії

 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков попросив комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянути ситуацію з вибухами на складі боєприпасів у Харківській області.

"Це дійсно серйозна ситуація, тому я звертаюся до народних депутатів України, представників комітету з питань оборони зібратися і провести засідання", - сказав Разумков перед закриттям пленарного засідання в п'ятницю.

Як повідомило Інформаційне агентство Міноборони в Харкові, 15 листопада в Балаклії в районі артилерійських складів Міноборони України під час проведення планових робіт з утилізації боєприпасів сталася позаштатна ситуація, внаслідок чого осколкового поранення дістав сапер.

Пізніше в Генштабі України повідомили, що на території Центральної артилерійської бази поблизу Балаклії внаслідок вибухів двоє військових саперів загинули, ще четверо військовослужбовців ЗСУ перебувають у медичних закладах.

"Військовослужбовці проводили на технічній території військової частини утилізацію встановленим порядком залишків боєприпасів та їхніх елементів, які не можна транспортувати, з урахуванням всіх заходів безпеки, у спеціально обладнаному для цього місці – котловані", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі зазначили, що з 15:13 жодних нових вибухів на технічній території не зафіксовано.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ