Події

Індія провела випробування балістичної ракети, здатної нести ядерний боєзаряд

В Індії в суботу успішно проведено випробувальний пуск балістичної ракети середнього радіусу дії Agni II ("Агні-2"), повідомили представники Командування стратегічних сил країни.

Ракету, здатну нести ядерний боєзаряд, запущено на дальність дві тисячі кілометрів з полігону на острові Абдул Калам біля узбережжя східного штату Орісса. За наявними даними Agni II з високою точністю вразила навчальну ціль.

Ціль було розташовано в акваторії Бенгальської затоки.

Запуск здійснений Командуванням стратегічних сил Індії з мобільної пускової установки о 19:32 за місцевим часом. Індійські військові зазначають, що це був перший пуск ракети у вечірній час. За його здійсненням стежили два кораблі, розміщені поблизу падіння боєголовки в Бенгальській затоці.

20-метрова двоступенева ракета заданою Agni II вагою близько 17 тонн може нести однотонну головну частину.

Нині на озброєнні Командування стратегічних сил Індії стоять балістичні ракети від Agni-1 до Agni-4 з дальністю дії 700-3,5 тис. км, здатні нести ядерні боєголовки.

Індія також проводить випробування балістичної ракети Agni-5, яка має радіус дії від 5 до 5,5 тис. км. Перше успішне випробування Agni-5 проведене 19 квітня 2012 року. Усі наступні пуски також пройшли успішно. Очікується, що в недалекому майбутньому ракета надійде на озброєння Командування стратегічних сил Індії.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ