08:00 17.11.2019

Поліція Гонконгу застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ

1 хв читати
Поліція Гонконгу застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ

Поліція Гонконгу використовувала сльозогінний газ проти демонстрантів в районі Гонконгського політехнічного університету, повідомляє South China Morning Post.

Таким чином правоохоронні органи відреагували на спроби протестувальників закидати поліцію пляшками із запальною сумішшю. В результаті зіткнення, як мінімум, одна людина була поранена.

Видання зазначає, що поліції довелося втрутитися після того, як демонстранти накинулися з цеглою на групу осіб, які вирішили розчистити від барикад тунель Крос-Харбор на острів Гонконг.

Протести в регіоні загострилися в п'ятницю після смерті студента Гонконзького університету науки і технології через зіткнення з поліцією, яка застосувала для розгону демонстрантів сльозогінний газ. Протестувальники перекрили рух транспорту, робота декількох станцій метро була припинена.

У Гонконгу вже близько п'яти місяців тривають масові протести. Причиною послужив намір влади міста внести зміни до закону про екстрадицію, які дозволили б висилати до країн, що не мають відповідної угоди з Гонконгом, включно з материковим Китаєм, підозрюваних у скоєнні злочинів.

У зв'язку з протестами прийняття цих поправок було відкладено, а потім і скасовано. Однак протестні акції, які супроводжуються зіткненнями демонстрантів з поліцією, тривають з новими вимогами, зокрема введенням в адміністративному районі системи прямих виборів керівництва.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА