09:11 17.11.2019

США і Південна Корея вирішили відкласти розкритиковані КНДР спільні навчання

2 хв читати
США і Південна Корея вирішили відкласти розкритиковані КНДР спільні навчання

Південна Корея і США прийняли рішення відтермінувати проведення спільних навчань, запланованих на кінець цього місяця, повідомляє в неділю агентство "Ренхап" з посиланням на міністра оборони США Марка Еспера.

"Після спільних консультацій і ретельних роздумів ми з Чоном Ген Ду вирішили відкласти запланований цього місяця захід щодо спільних льотних навчань", - заявив Еспер на спільній прес-конференції з південнокорейським колегою Чоном Ген Ду.

За словами Еспера, таке рішення - це "акт доброї волі, внесок до атмосфери, що сприяє дипломатії і просуванню миру". Він закликав КНДР у відповідь повернутися до столу переговорів без будь-яких попередніх умов.

Еспер не уточнив, чи вибрали Сеул і Вашингтон нову дату для навчань.

У кінці листопада США і Південна Корея планували провести навчання меншого масштабу, ніж маневри Vigilant Ace, які зазвичай проводилися в цей час.

У Пхеньяні, в свою чергу, розкритикували і менш масштабні навчання США і Південної Кореї, заявивши, що "перейменування навчань" не змінить їх "агресивного характеру". Проведення навчань "обливає холодною водою вряди-годи загасаючу іскру корейсько-американського діалогу і нагнітає атмосферу конфронтації на Корейському півострові і в регіоні", підкреслювала північнокорейська сторона.

З 2018 року Сеул і Вашингтон зупинили низку великих навчань, зокрема, літні навчання Ulchi Freedom Guardian (UFG) і зимові повітряні навчання Vigilant Ace, хоча сторони продовжують проводити навчання меншого масштабу для підтримання бойової готовності.

Це сталося після переговорів президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином. Однак другий саміт США-КНДР у В'єтнамі, що пройшов в цьому році, завершився безрезультатно. Після цього США і КНДР намагалися відновити діалог, останні переговори на робочому рівні відбулися в Стокгольмі в жовтні, після них діалог не просувався.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА