Події

Данилюк стверджує, що жартома пропонував американцеві Віндману стати міністром оборони України

Колишній секретар Ради національної безпеки України Олександр Данилюк запевнив, що жартував, коли пропонував співробітникові Ради національної безпеки США - підполковнику Олександру Віндману - стати українським міністром оборони.

"Це явно був жарт", - сказав він виданню The Daily Beast. "Ми обидва посміхнулися і посміялися", - додав Данилюк.

За його словами, він пам'ятає лише про один випадок, коли вони з Віндманом обговорювали це питання. Співрозмовник видання розповів, що спочатку вони обговорили з Віндманом, вихідцем з України, що в радянські часи вони жили недалеко один від одного. Потім Данилюк пожартував з приводу посади міністра оборони.

Ці пояснення не зовсім сходяться з версією, яку раніше Віндман озвучив на слуханнях в палаті представників США з питання про імпічмент президенту США Дональду Трампу. За словами співробітника РНБ, Данилюк пропонував йому посаду міністра оборони не один, а три рази.

"Я американець ... і я негайно відхилив ці пропозиції", - сказав Віндман.

Він підкреслив, що ситуація здалася йому "дещо комічною", проте не став на слуханнях кваліфікувати бесіду як жарт. Також він повідомив, що не висловлював інтересу до цієї пропозиції і повідомив про бесіди з Данилюком своєму керівництву, яке не надало їм особливого значення.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ