Події

Арбітражні керуючі створили СРО на чолі з Лукашуком

Арбітражні керуючі України згідно з Кодексом із процедур банкрутства, котрий набув нещодавно чинності, створили саморегульовану організацію (СРО) й обрали її головою ради Миколу Лукашука.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" один з учасників установчого з'їзду, який відбувся в Києві у середу, було зареєстровано 490 учасників, за Лукашука було віддано 190 голосів під час таємного голосування, а за Ірину Сербін - 180.

"Основна наша мета - це розвивати цей ринок надалі: заробляти гроші, будувати судову практику і банкрутство фізосіб", - сказав обраний голова СРО.

Він запропонував включити Сербін до ради СРО.

Раніше в інтерв'ю спеціалізованому порталу "Банкрутство та Ліквідація" Лукашук повідомив, що вважає достатньою "для тисячної спільноти" арбітражну керуючу раду СРО з 11 членів. Він також нагадав, що кодекс закріпив за СРО "фрагменти справжніх повноважень: частина контролю, частина доступу до професії", зазначивши, що виступає за повну незалежність професії.

Лукашук, за його словами, має досвід роботи арбітражним керуючим понад 14 років, брав участь більше ніж у 200 справах. Зокрема, був арбітражним керуючим "Веста-Дніпро", Криворізького турбінного заводу "Констар", "Заводу цирконієвих вогнетривів", "Криворізької ТЕЦ" і "Восток-Руда".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ